Sabreersabel.nl is gevestigd in Nederland, bezorgt snel in heel Europa. Gravering van de sabel is gratis. De specialist in sabels voor uw fles bubbels.

Sabreren hoe gaat dat?

Het sabreren van een Champagnefles met een sabel ziet er altijd indrukwekkend uit. Een geweldige actie op een feest en feestelijker een fles openen kan niet. Maar is het moeilijk?. Nee..uit ervaring kunnen wij vertellen dat het sabreren niet moeilijk is. Bij proeverijen beginnen wij vaak met het sabreren van een champagne of prosecco. Dit gaat nooit mis als u maar aan bepaalde spelregels houdt.

Stappenplan

1) Verwijder de folie en capsule (kooitje en folie om de kurk). Verwijder ook de folie van de hals. Stap 1 wordt overigens niet altijd gedaan, maar geeft wel extra risico op mislukking als u deze stap overslaat.

2) Zoek een veilige plek. Binnen is natuurlijk gevaarlijker. De kurk met een stuk glas van de kop, wordt er met kracht afgeschoten. Deze moet niet tegen een raam of persoon aankomen. Dus richt binnen de fles op een veilige plek, maar de voorkeur heeft het buiten sabreren.

3) Houdt de fles in een hoek van 45 graden schuin omhoog en houdt deze met uw linkerhand vast (bent u links dan rechterhand). Houdt u arm gestrekt.

4) Op de hals zoekt u het laslijntje. Iedere fles heeft een lijn lopen op de hals.  De sabel laat u strak over dit lijntje heen glijden.

5) Zet de sabel op de hals en laat langzaam de sabel glijden over het laslijntje en herhaal dit zodat u weet dat u goed zit.

6) Daarna komt het daadwerkelijke sabreren. Een paar dingen zijn heel belangrijk. Als u slaat, stopt u niet bij de kop van de fles, maar u slaat door, zodat u uw hele arm strekt. Dus geen korte tik, maar een lange slagbeweging. Houdt de sabel in een hoek van 45 graden op de fles. Dus niet helemaal plat, maar schuin. Tik hem nu in lange soepele beweging, en de kurk zal met de glazen kop er makkelijk afschieten. Niet te veel kracht gebruiken.

Weest niet bang dat er glassplinters in de Champagne zullen komen. Als u netjes sabreert dan komen er bijna geen glassplinters vrij. En door de druk die op de fles staat, spuiten deze splinters mee met de Champagne naar buiten.

Houdt er dus ook rekening mee dat er een beetje Champagne mee spuit.

Veel plezier en succes.